Utbildning kring Lag om tobak och liknande produkter (LTLP)

Laddar Karta...

Datum/Tid
24/04/2019 - 25/04/2019
09:00 - 15:30

Plats
Alvesta Konferenscentrum


Den 1 juli 2019 träder lagen (2018:2088) om tobak och liknande produkter (LTLP) i kraft. Denna innebär bl a tillståndsgivning för tobaksförsäljning och att nuvarande rökförbud utvidgas till att omfatta vissa allmänna platser utomhus, nämligen uteserveringar, entréer till rökfria lokaler, hållplatser, lekplatser och inhägnande idrottsplatser. Rökförbudet utvidgas också till att omfatta bl a elektroniska cigaretter, örtprodukter för rökning och andra rökprodukter som inte innehåller tobak.  

Länsstyrelserna i Kalmar, Blekinge, Kronoberg, Jönköping, Gotland och Hallands län bjuder därför in handläggare och chefer inom tillståndsgivning för tobak och rökfria miljöer till två utbildningsdagar. Under dagarna kommer information lämnas om vad de nya reglerna innebär för kommunerna och vilka förberedelser som är bra att göra. Det kommer också finnas utrymme att utbyta erfarenheter med varandra.

Datum och tid

24 april 2019 kl. 09.00-15.30 (Tillståndsgivning)

25 april 2019 kl. 09.00-13.30 (Rökfria miljöer)

Plats

Hotell Rådmannen, Centralgatan 2, Alvesta

Anmälan

Konferensen är kostnadsfri, fika och lunch ingår.

Dagarna riktar sig till dig som arbetar som handläggare för tobak och för rökfria miljöer inom kommunerna men även chefer är välkomna.

Ange i kommentarsfältet om ni deltar första eller andra dagen eller båda dagarna. Ange även eventuell specialkost/allergier.

 

Eventuellt boende får du som deltagare själv ordna och bekosta. Det finns möjlighet att boka hotellrum vid Alvesta Konferenscentrum/hotell Rådmannen. Fler hotell finns i Växjö.

 

Sista anmälningsdag är måndagen den 8 april 2019

Bokningar

Bokningen är stängd för detta evenemang.