Är du säker på att du inte är dopad? Digital föreläsning om dopning, kosttillskott och skeva kroppsideal

Karta Otillgänglig

Datum/Tid
02/12/2020
17:30 - 19:00


Vad vet vi om dopningsmedel och kosttillskott? Hur ser den mediala bilden av den perfekta kroppen ut och hur påverkar den oss? Kan vi skapa våra egna kroppsideal? Kan vi vara säkra på att vi inte är dopade? Dessa frågor och många fler får du svar på i en utmanande och underhållande föreläsning av antidopningsexperten Johan Öhman.

Det har aldrig funnits så mycket kroppsförändrande preparat i omlopp som det gör idag och efterfrågan har aldrig varit större. Media förser oss konstant med budskap om hur vi ska se ut, hur vi ska träna och vad vi ska äta. Antalet användare av anabola steroider är rekordstort och det säljs kosttillskott för miljardbelopp i Sverige varje år.
Under den här föreläsningen får du lära dig mer om vilka samband det finns mellan dopning, kosttillskott och de kroppsideal som råder i dagens samhälle. Du får också veta mer om vilka faror det kan finnas med att använda förbjudna preparat.

Föreläsningen sker digitalt via Skype företag. Anmälan sker via denna anmälningslänk:
https://www.lansstyrelsen.se/5.5df150191754f287d9116d5.html

Anmäl dig senast den 27 november. Observera att det finns ett maxtak på 200 deltagare. Först till kvarn!

Bild på Johan Öhman

Johan Öhman är en uppskattad föreläsare med hela Sverige som arbetsfält. Han är VD och grundare av BoJ Utbildning AB och arbetar för närvarande som projektledare hos STAD och 100% ren hårdträning. Johan är medgrundare av det nationella antidopningsnätverket PRODIS (Prevention av dopning i Sverige), har skrivit en vetenskaplig  rapport om dopning och kosttillskott vid Luleå tekniska universitet och är medförfattare till boken ”Ren träning – en handbok kring dopning”.